miércoles, noviembre 24, 2010

Jo votare el PSC!

Aquest diumenge... no cal que ho recordi pero hi ha eleccions! Jo, evidentment, votare! Segurament hi ha molts motius per no fer-ho: la crisi, l'atur, el debat que hi ha hagut aquests quatre anys, etc. Pero sempre he pensat i defensare que fa menys de 50 anys hi va haver gent que va donar la seva vida perque les generacions futures puguem exercir el nostre dret (i el nostre deure) de votar!
Ja reconec que la situació no està per titat coets i la gent veu més semblances amb els partits polítics de les que realment hi ha i que l'imatge de la política està en hores baixes. Tot i així, hem de tenir en compte que menys participació vol dir més abstenció i més possibilitats que partits demagogs, populistes i poc coneguts (i, per tant, perillosos) entrin al Parlament. Per tant... feu un esforç i diumenge tots a votar!

Us adjunto un petit escrit, que tot i que no el subscric al 100% es interessant. L'autor es en Francesc Moreno i ha estat publicat a la web el debat.

ARTICLE: "Per què votaré el PSC"

El PSC està en hores baixes per la suma de quatre factors essencials: crisi econòmica, error estratègic, que neix del seu últim congrés (es va obstinar a ocupar l'espai de CiU i ha propiciat que es difumini el seu missatge nacional en el si del tripartit); escassa brillantor del seu candidat, perjudicat, a més, per expressar-se en una llengua en què la seva fluïdesa es ressent, i dificultats per defensar la via de l'Estatut davant la radicalització sobiranista i espanyolista.

Malgrat aquestes raons, que duran molts votants socialistes a abstenir o votar altres formacions polítiques, jo votaré el PSC. Ho dic des d'una posició crítica i en un moment en què el corrent general és el contrari.

Els meus arguments són simples: Catalunya continua necessitant, més que mai, una força de centre-esquerra amb una implantació que va des d’aquells que s'identifiquen amb posicions quasi sobiranistes fins als que estan còmodes amb l'actual nivell d'autogovern. No m'agraden les receptes neoliberals que volen aprofitar la crisi per debilitar al màxim l'Estat del Benestar. Prefereixo que Catalunya s'assembli a Baviera, un cantó suís o Califòrnia que a Flandes, Irlanda o Kosovo. La desaparició del PSC com una gran força política a Catalunya ens acostaria inexorablement a la situació d'aquests països.

El PSC no guanyarà, i als seus dirigents els està ben empleat. Però segueix sent una força política necessària a Catalunya. Si no existís caldria inventar-la.

No hay comentarios: