jueves, mayo 29, 2008

MOBILITAT...!?

Avui abans de res aprofito a felicitar a la meva mare i la meva germana... no per cap altre motiu que les dues fan anys!! i bé, si us pregunteu perquè aprofito el blog per felicitar-les... doncs no és pas perquè no les hagi de veure... sinó que com que coincideixen que mare i filla fan anys el mateix dia... doncs sempre té la seva gràcia!
Dit això entrarè en matèria... sobretot avui vull parlar de la mobilitat, pel fet que a Centelles aquesta setmana em presentat l'estudi de la Mobilitat que ens han fet per Centelles la Diputació de Barcelona i la Fundació RACC que analitza la mobilitat del municipi amb les diferents vessants i proposant diverses actuacions que han de millorar la mobilitat i en conseqüència, diferents accions que han de servir per continuar fent de Centelles un poble per viure i conviure! evidentment i abans que tingueu la necessitat de consultar aquest pla de mobilitat ja us avanço que es continua visualitzant la necessitat d'ampliar el pàrquing del Centre i continuar fent accions per prioritzar al vianant, però també la circulació amb vehicle pel municipi... per tant... continuarem treballant per fer realitat aquests propostes a mig i llarg termini per continuar millorant la qualitat del nostre poble. Però bé... en resum l'estudi està bé i respon a les necessitats de Centelles així com desmotra que les accions portades a terme fins ara per l'equip de govern estan en la bona línia.
I finalment... podria entrar a analitzar la controvèrsia que ha generat la necessitat d'un aeroport a Osona però crec que és un tema que ja hi serem a temps d'anar-hi entrant amb més detall tot i que estic plenament d'acord amb l'escrit del nostre alcalde Miquel Arisa analitzant aquesta proposta pel sud del municipi, tampoc utilitzaré els meus coneixements d'economista per valorar el cost dels carburants i els seus efectes en l'economia... però si que vull fer émfasi d'un escrit que em va arribar fa temps a les mans i que si bé es cert que a grans trets el vaig trobar interessant, potser en algun aspecte hi discrepo, fruit del tipus de comarca o de municipi que tenim, perque és més dificil socialitzar l'ús de la bicicleta...que millorar el tren, pero si que crec que entre tots em d'anar defesant que necessitem una millor infraestructura ferroviària i un nou sistema de mobilitat més sostenible... i en aquest aspecte l'augment de sis trens a partir d'aquest dissabte crec que és una molt bona notícia per Osona, però també per Catalunya i el nostre sistema ferroviari! evidentment... crec que el futur no són els cotxes... i per tant entre tots em d'anar definint una nova cultura de la mobilitat on el tren hi té un paper molt important i des de Centelles em de continuar lluitant per tenir una millor estació i més freqüència de trens per millorar aquest servei!
Per els que no sabeu del que parlo... al setembre del 2007 em va arribar una carta amb el nom Ideas RD ¡¡rediez qué ideas!! que portava de títol "Les bicicletes són per a la Plana de Vic - MetrOsona" Per tant, jo en el seu moment no en vaig fer ressó... tampoc ser si l'escrit que havia de sortir a la Premsa hi va acabar sortint... però en tot cas, amb l'èxit del Bicing a Barcelona, la proposta d'algun municipi com Centelles d'establir carrils bicis entre les poblacions veïnes i aquesta millora anunciada de l'augment de trens a la nostra línia... crec que són un bon motiu per recuperar aquesta carta (l'únic que no m'agrada de les idees RD... és que l'autor de l'idea no es dóna a conèixer... i per tan actua des de l'anonimat...) Tot i així agraïr el fet de ser un dels afortuntats osonencs que va rebre aquesta carta i en consëqüència... a continuar treballant per millorar el nostre territori!!!

5 comentarios:

Guillem dijo...

Bones company!

He arribat al teu bloc a través del d'un bon amic, l'Isaac Peraire. No res, com a company de promoció d'Economia a la UB passava per aquí per saludar-te. Sempre és bo retrobar cares conegudes amb el pas dels anys!

Vagi molt b!

Anónimo dijo...

Bona nit

Sóc en Xevi Bardolet i aprofito el comentari per saludar-te i convidar-te, en nom de la naixent blogosfera d'Osona, a connectar-te a www.osonosfera.cat i fer cas del primer missatge que hi trobaràs: una invitació a l'estrena mundial de l'Osonosfera, una tertúlia i un sopar. Salut!

Josep Paré dijo...

Guillem i Xevi moltes gràcies pel comentari...

Anónimo dijo...

Perdon, pero cuantos trenes han puesto entre Centelles y Vic?

http://www.osona.com/?seccio=noticies&accio=veure&id=8025

Me parece que te equivocas.

un saludo

Anónimo dijo...

"I finalment... podria entrar a analitzar la controvèrsia que ha generat la necessitat d'un aeroport a Osona però crec que és un tema que ja hi serem a temps d'anar-hi entrant amb més detall tot i que estic plenament d'acord amb l'escrit del nostre alcalde Miquel Arisa analitzant aquesta proposta pel sud del municipi, tampoc utilitzaré els meus coneixements d'economista per valorar el cost dels carburants i els seus efectes en l'economia."

venga, venga. Estoy escuchando :-) Puedes utilizar los conocimientos. Dime, cual son las ventajas del aeropuerto?