sábado, mayo 03, 2008

TRENQUEM L'OU...!!

Molts dies sense escriure... i no perquè no hi hagi hagut motius, fins i tot diria que aquest fet es el que ha condicionat més labscència que una altra cosa. No obstant, els comentaris més logics s'haurien d'entendre en tres aspectes:
1.- El 9 de març eleccions al congrés de diputats. El psc ja té candidata i el discurs que vam presenciar ahir va ser increïble! per tant... la responsabilitat la tenim als ciutadans en sapiguer qui millor ens defensarà a Madrid?
2.- El Consell Comarcal ja té el projecte d'oficina d'habitatge públic preparat per desenvolupar-lo. Es un projecte innovador i com a prova pilot en dues de les tres fases que presenta i l'altre fase no es innovadora pero si que consolida al consell comarcal com una finestreta única en matèria d'habitatge. Per tant, ara toca desenvolupar aquest gran projecte que va comptar amb el bateig de la secretaria general d'habitatge, la Carme Trilla; el director general d'habitatge, en Quim Gascó i l'amic i company de viatge, a qui l'exit del projecte es per la seva confiança al subdirector Antoni Teignier. Les propostes han estat elaborades per la comissió formada per el president del consell comarcal i alcalde de Centelles en Miquel Arisa, el vicepresident del Consell en LLuís Vila i la Gerent del consell l'anna portet. i despres de voltar per els 51 municipis de la comarca i realitzar diferents visites en Josep Munmany i un servidor. No cal que us digui la sort que tinc de poder treballar diàriament amb professionals de la gestió pública com són els companys que acabo de citar. I els projectes pioners són l'elaboració del Pla comarcal d'habitatge amb la Diputació de Barcelona i el projecte estrella que es un projecte integral que consisteix en realitzar habitatges dotacionals a cada municipi i que s'han de complementar amb residències assistides a la comarca d'Osona per donar continuïtat a les persones grans a mesura que vagin presentant necessitat de dependència. Dit així sembla fàcil... a més comencem una primera fase de construcció de 91 habitatges a 4 municipis i es aqui la novetat: fer promocions d'habitatge públic a municipis petits amb promocions petites, proposar-les a concurs públic com una fase única que permeti noves economies d'escala i fer viable la construcció d'habitatge públic arreu del territori. Aquest factor es clau per comarques com la nostra per equilibrar el desenvolupament global d'osona i contribuir a no despoblar els municipis petits. Per tant, que ningú s'extranyi quan d'aquí quatre anys els programes electorals reflexin la construcció d'un equipament d'habitatges dotacionals...
3.- Centelles... evidentment aquest sempre es el projecte més important en el que estic col·laborant. Ho vaig fer al llarg dels últims quinze dies del mes d'octubre com alcalde presidint el ple que va iniciar la demanda històrica de legalitzar Sant Pau. Una demanda de la que tothom en parla pero no ha sigut fins que en Miquel arisa presideix el consistori que s'han iniciat els treballs i el procès per donar resposta a una necessitat social. Evidentment amb dos mesos passen moltes coses... i aquesta setmana ja aprovem el pressupost del 2008 amb més de 8.600.000 euros a destinar a projectes tan importants com la última fase de la piscina coberta o una nova llar d'infants. per tant... continuarem pendents del temps (neu, gel, etc.) i preparant el ple d'aquest dijous!!
i bé... el motiu del mail es en honor a la classe magistral que ens va fer el professor vicenç navarro el passat divendres on ens va recordar que per fer una truita s'han de trencar els ous...!!
Escrit publicat al blog http://jparegall.bloc.cat el 17 de desembre de 2007

No hay comentarios: