jueves, mayo 08, 2008

TENIR UNA IDEA...

Avui 14 de febrer més d'un haurà passat per el super o a quelasevol botiga que té a prop de casa o de la feina per comprar una caixa de bombons o per fer un regal amb motiu del dia de sant Valentí... i bé, és el clar exemple del canvi de valors i del consumisme que a tots ens impregna... amb el que dirè ara no em vull posar com a exemple de res... peró més romàntic que regalar una rosa (i acompanyar-la d'un llibre) el dia de Sant Jordi no té comparació en inventar-se un dia per regalar amor... en fi, jo crec que l'amor es regala dia a dia i que els catalans i catalanes tenim prou clar quin es el dia de mostrar-nos més romàntics... peró bé... era una reflexió en veu alta perquè realment avui 14-F-08 passarà a la història com la vaga de l'educació...
El que no he descobert es si passarà a la història per la vaga o pel motiu de la vaga... segurament les raons que han donat els sindicats donen molt de que parlar, segurament tots els docents que avui no han complert amb els seus deures i han exercitat els seus drets tenien tota la raó... però el que no pot ser es que es menteixi a la societat civil en benefici propi! i bé... que els governs fan coses malament tots ho sabem, que els polítics no escoltem i fem la nostra també tots ho sabem... però el que està clar es que el Parlament de Catalunya hi ha representada la veu de la ciutadania i no la veu d'interessos concrets! Per aquest motiu... si els polítics no escoltessim, com moltes vegades se'ns acusa injustament, les rotacions serien molt més elevades, perquè amb la societat a la que vivim actualment escoltar és imprescindible... això no vol dir que el que un digui en veu alta sigui el que tothom pensa i en conseqüència allò que s'ha de fer... perquè en el fons és una opinió més... I aquí és una mica el que ha passat avui... els sindicats majoritaris van perdre molts delegats sindicals a les últimes eleccions educatives i avui han hagut de posicionar-se en contra d'un document base... el més trist es que el document base és un document de treball i un document pensat perquè des del govern es vol donar una resposta a la situació educativa actual... i això requereix accions i criteri. En aquest cas, el criteri parteix del sentit comú i per aquest motiu la proposta no desagrada als actuals equips directius i la mesura de la vaga ha molestat a col·lectius de Pares i Mares... que segurament no estan en desacord que es faci vaga... sinó que els motius de fer vaga no eren clars... per tant, suposo que si tot tira endavant, a nivell social es continua veient bé la reforma... i el document base passa a ser llei... hi tornarà ha haver-hi vaga...?
I bé, com sempre... no em puc està de parlar de Centelles... i es que aquest dissabte toca PARTICIPAR!! perquè hi haurà el taller de barris per fer propostes de com volem els centellencs i les centellenques el nucli antic de Centelles. Per tant, un dia per pensar i fer propostes i expressar opinions de com volem Centelles, com volem el cobriment de la Cira, com volem la reordenació del Vapor, etc. I com que Centelles es la meva debilitat podria allargar-me parlant de Carnaval, Cau de Bruixes, etc. Peró en tot cas... s'accepten propostes per entrar amb més detall!!
Finalment fer un incís... i un record per la meva iaia... que com que va viure la guerra i la post-guerra... tenia molta cautela i sentit comú... jo potser discreparé sempre amb ella per la cautela... però no amb el sentit comú!! gràcies per tot...

Escrit publicat el 14 de febrer de 2008 al blog http://jparegall.bloc.cat/ i Jordi Valls el 15 de febrer hi va fer el següent comentari (merci Jordi!!): "Bon dia Josep, Sé que no és gaire popular però en el tema de la vaga de mestres estic d'acord amb tu (Ei, que no corri massa la noticia que penso com tu, je, je, je!).Potser es dir que no t'agrada un plat, fins i tot abans de comprar els ingredients!. Jo estic sindicat i ja fa dies vaig rebre l'informació, ho vaig mirar i fins i tot discutir a casa abans de tot l'enreneu mediàtic. Hi han coses per llimar, però no hi veig tant, per tant de soroll. No sé, és el que penso. Per cert, com tinc els pares de l'edat de la teva avia, i aixó se li diu: Saviesa.La saviesa que moltes vegades deixem passar sense escoltar (la sentim, però no l'escoltem el suficient). Agafa-la de les mans, mira-la als ulls i xerra una estona. L'energia que circula és màxima. Disculpa que m'enrotlli. Una abraçada."

No hay comentarios: