lunes, octubre 25, 2010

La vida de Monti

Aquest diumenge al Liceu els socialistes Catalans hem dit PUNT I A PART. Realment, ha sigut un dels millors discursos que jo recordo del nostre president i per aquest motiu us animo a que el llegiu.

Des del PSC penso que s'està fent la millor campanya de la nostra història, i si bé es cert que han sortit campanyes interessants (i encara n'han de venir més... o sigui que estigueu atents de la web presidentmontilla.cat perquè cada setmana hi hauran noves sorpreses!! El vídeo "La vida d'en Monti" d'aquest post n'és un exemple) el que valoro més com a socialista es que es parla clar i català! I, el que no pot ser, es que amb tot el que s'ha fet en aquests 7 anys hi hagi socis del tripartit que se'n desmarquin quan amb 7 anys s'ha fet molt més que en 23 anys de ciu. I es que s'ha avançat amb tots els nivells: educatiu (a quin municipi d'Osona no s'ha posat en funcionament una nova escola, una nova escola bressol, un nou institut o s'hi han fet rehabilitacions per millorar el servei), polítiques socials (tothom parla de la dependència i que van amb demora... pero fa 7 anys existien aquests ajuts?), autogovern (que va pactar ciu amb el PP?), etc.

Evidentment estic orgullos de tot el que s'ha fet amb 7 anys i penso que ara més que mai hem d'explicar el que s'ha fet. (Per aquest motiu, des del PSC Osona, cada setmana voltem els diferents pobles d'osona explicant que s'ha fet a cada municipi i a la comarca), però el que més m'ha impactat del discurs d'avui i que hi estic plenament d'acord és: "seré President sense renunciar als meus principis!"

RESUM DEL DISCURS

El president Montilla a l’acte anomenat “Punt i a part”, acompanyat pels consellers socialistes que han format el Govern d’esquerres dels darrers 7 anys, ha afirmat: "Només seré President a partir d’un programa que asseguri la recuperació econòmica, la justícia social, la defensa i la unitat civil del poble de Catalunya i l’entesa amb els pobles d’Espanya”. Per aquest motiu, “Ara cal fer un punt i a part. Un govern catalanista i progressista ja només és possible amb un Govern socialista” perquè, segons ell, “el tripartit ha fet un gran servei, però el seu temps ha passat”, tot argumentant que “no me’n penedeixo, en absolut, hem d’estar orgullosos de la feina que hem fet, però no el reeditarem. Encara que sumem”.
I ha continuat: “Seré President sense renunciar als meus principis, sense renunciar a formar un govern coherent, pel que penso comptar amb els millors i obert a totes les persones qualificades del nostre país que vulguin participar en aquesta etapa decisiva, i a diferència d’altres no em caldrà anar molt lluny per trobar-los. Perquè molts sou aquí”.
“Ara cal un Govern socialista, presidit per un socialista, per fer possible, novament i renovadament, el projecte polític del catalanisme d’esquerres que volem i que el país necessita. Un govern per lluitar contra la crisi i defensar la justícia social, un govern per defensar l'autogovern i cercar l'entesa amb els pobles d'Espanya, on camins incerts, aventures, dreceres o passes enrere, cap ni una”. “Res ens ha de fer renunciar a la coherència que la societat catalana ens exigeix”, ha conclòs.

No hay comentarios: