viernes, octubre 01, 2010

EL SEGON EN UN MES

Aquest dimarts vam tenir el 2n ple del mes de setembre i a cada ple que fem queda més clar que hauran sigut els 4 anys amb més inversió a Centelles del que s'havia fet mai abans. Evidentment, el context actual cada vegada és més complex i el fet d'haver pogut realitzar tota aquesta inversió en el municipi ens permet tenir nous serveis i nous espais públics que han de servir per fer de Centelles un poble on viure i conviure. Sense anar més lluny, aquests dies s'està repartint un recull de les principals inversions fetes en el municipi l'últim any i que majoritàriament han comptat amb el suport i la subvenció d'administracions supramunicipals (ja sigui la Generalitat, la Diputació o el Govern estatal).
El que està clar es que si ha estat possible fer totes aquestes inversions es perquè l'equip de govern de Centelles genera confiança i treballa amb el compromís de millorar el municipi amb rigor, tenacitat i coherència i, evidentment, respectant l'opinió dels veins i veïnes. I quan tens la responsabilitat de governar un poble has de ser capaç d'articular propostes coherents i ben treballades per generar confiança entre els veïns pero també amb les administracions que hi partcipen.

Per exemple, quan parlem d'urbanitzar la Plaça Catalunya, parlem d'urbanitzar l'espai públic més gran del centre del municipi i per tant d'una de les transformacions urbanes més signifiactives de la vila. Quan parlem d'urbanitzar-la amb plataforma única i crear dos espais parlem de crear un espai de zona verda i l'altra de plataforma única per possibilitar diferents usos. Evidentment, per definir aquests usos, s'ha d'obrir un procès participatiu perquè els veïns i els comerciants es puguin posicionar, ja que el debat de l'aparcament es lògic que hi sigui pels efectes que té sobre els veïns i sobre els comerços. El que no es logic és obrir un debat on hi ha aspectes que no queden clars, com per exemple, quan val fer un aparcament soterrat? com s'amortitzarà aquest aparcament? quan parlen que no volen pols es perquè no volen zones verdes? I bé, un llarg etcètera de qüestions surrealistes que mostren el tarannà de ciu Centelles (serà aquest el motiu del canvi del cap de llista?) si voleu un altre exemple surrealista de la Plaça Catalunya... doncs ciu vota a favor del projecte i encontra de la licitació de les obres! (ciu que vol: que s'hi aparqui o que no es faci l'obra?).

En fi, per posar més exemples de la il·lusió que tenim per treballar per Centelles i de continuar millorant el municipi en el ple d'aquesta setmana varem aprovar un projecte de fibra optica per tenir tot el municipi desplegat amb fibra per generar un avantatge comparatiu en els polígons de Centelles, facilitar les lectures de comptadors de l'empresa elèctrica municipal, facilitar l'accès a internet als habitants de Centelles i, en definitiva, millorar els serveis que oferim des de l'ajuntament als centellencs i centellenques.

D'aspectes positius en podriem destacar varis i, en un proper aricle, parlarè dels "FETS" que ha tingut el govern del President Montilla amb Centelles. L'últim exemple, a part del PLA de BARRIS (i els 5M€ que invertirem els propers anys) una subvenció de 300.000 euros per contribuir a la legalització de la urbanització de Sant Pau.

No hay comentarios: