jueves, noviembre 05, 2009

FENT NÚMEROS...

La setmana passada vam aprovar les ordenances i aquesta setmana he estat una mica mediatitzat sortint en diferents mitjans comarcals, als quals els hi agraeixo la confiança i la feina que fan, perquè el periodisme local, com la política municipal genera més desgast del que molta gent s'imagina i nomès es pot fer des la il·lusió i el compromís per tirar endavant amb els projectes i les hores que s'hi han de dedicar per veure'n resultats. A més, els últims dies han sortit notícies molt desagradables, pero no em queda més remei que sumar-me a les paraules del president Montilla, de que no tots som iguals!
Retornant al debat de les ordenances la veritat es que majoritàriament han sigut modificacions per introduir bonificacions i en algun servei, com l'aigua o el tanatori s'ha realitzat un petit augment, que traslladat al cost real, estem parlant d'una petita repercussió econòmica (em reservo per un proper post fer un anàlisi de la situació econòmica que tenim (i de mesures que s'estan prenent a la comarca i al municipi), tot i que tal i com va dir en Joan Majó aquesta setmana a Centelles, hem de tenir en compte que la crisi financera no és el problema del nostre país. El nostre problema és una crisi de model productiu i per tant la sortida de la crisi serà lenta i dolorosa...)

Tanmateix, som conscients que entre el context econòmic actual i les previsions de futur, qualsevol repercussió a l'alça pot tenir efectes negatius i per aquest motiu, amb l'aigua s'ha fet un augment progressiu. Des de l'equip de govern sabem que ara ve una etapa complicada, i qualsevol decisió que comporti diners s'haurà de valorar molt bé ja que els serveis creats són molts i (des del meu punt de vista són de qualitat) pero darrera de cada equipament hi ha un elevat cost que s'ha d'assumir i, al mateix temps, s'ha de ser conscient del cost real que tenen i haurem de saber explicar que per poder mantenir-ne la prestació i la qualitat d'aquell servei s'ha de fer un esforç important.

Evidentment, podríem fer demagògia i abaixar els impostos pero s'hi baixen els ingressos també han d'abaixar les despeses i, en un municipi com el nostre, abaixar despeses pot acabar influint en reduir serveis i, per tant, en disminuir el benestar del conjunt dels centellencs i centellenques. Ara, amb l'any 2009 a punt d'acabar-se ja estem començant a preparar el pressupost del 2010, un dels pressupostos més complicats dels que mai s'han realitzat i per tant un repte per gestionar amb coherència i sentit comú i, evidentment, tots plegats haurem de reflexionar amb que no tot és necessari i no tot serà possible. Per tant, l'esforç, haurà de ser comú!

En el ple del dijous 29 d'octubre es va parlar de diferents temes i com no podia ser d'una altra manera també es va debatre la necessitat de fer una consulta per la independència. Com a equip de govern tenim clar que en el municipi hi ha diferents sensibilitats polítiques, que respectem i entenem i, per aquest motiu, vam llegir aquest escrit: "En resposta a la moció presentada pel grup municipal de Convergència i Unió, en referència al recolzament per part de l’ajuntament de Centelles a una consulta popular sobre la independència de Catalunya , aquest equip de govern vol manifestar el següent:
L’obligació d’aquest Equip de Govern és treballar per solucionar els problemes dels centellencs i centellenques i vetllar per fer de Centelles un poble on viure i conviure i, en conseqüència, executar i gestionar les nostres competències de la millor manera possible, respectant les diferents sensibilitats de la nostra població.
Des d’aquest Ajuntament sempre hem respectat i hem intentat facilitar, dintre de les nostres possibilitats, la tasca que realitzen les entitats i associacions del municipi perquè creiem que el teixit social que tenim ens identifica com a poble i ajuda a tenir un municipi dinàmic i participatiu.
En conseqüència, com a equip de govern, respectem la sensibilitat de les persones que s’identifiquen amb l’ independentisme i que volen promoure aquesta reivindicació social i política, però entenem que des dels municipis no s’han de generar falses expectatives ni s’ha de confondre a la població fent-los partícips de processos que no tenen cap validesa.
Considerem, a més, que fer aquest tipus de debats en el context actual de crisi econòmica fa que el conjunt majoritari de la societat no vegi reflectits els seus problemes individuals en els debats polítics i mediàtics que es generen i es potencien des dels partits i des de les institucions.
Així, doncs, creiem que aquesta actitud l’únic que aconsegueix es desprestigiar les institucions i les normes democràtiques que tenim en l’actualitat i que no han sigut fàcils d’aconseguir, al mateix temps que fomenten la confrontació social i el descrèdit per la política. A Catalunya ja s’està treballant amb la llei de consultes populars i és, en tot cas, el Parlament de Catalunya l’òrgan i el lloc per plantejar tot tipus de consulta i no a altres àmbits de l’administració. La democràcia té unes regles del joc que s’han de respectar, i, per tant, aquest procés (que no té més lògica que la mediàtica) no té cap validesa."

Per tant des del Psc Centelles continuarem treballant dins les nostres possibilitats per fer de centelles un poble on viure i conviure al mateix temps que esperem que el govern de la Generalitat pugui continuar avançant amb més autogovern per Catalunya i a travès dels fets es pugui anar millorant el benestar dels catalans i catalanes. El dubte que se'm planteja és, si el govern de Catalunya serà capaç d'explicar el que està fent per el nostre país i generar il·lusió perquè els catalans i catalanes tinguin il·lusió per aquest projecte d'esquerres i catalanista o ens perdrem amb debats identitaris que contribuiran a la desafecció i al desencís...? segurament tindrem diferents ocasions per anar-ne parlant.

Bon cap de setmana i fins la pròxima.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

si és veritat lo que diuen pel poble que l´alcalde Arisa es va fer construir la torre pel mateix constructor a qui l´ajuntament li va adjudicar els pisos socials i aquest és PROINOSA de Josep Singla (a la presó) ja podeu plegar immediatment. No sou dignes d´ocupar l´alcaldia ni el govern. Per favor, aclaracions JA!!!!!!!!!!Prou corruptes polítics

Josep Paré dijo...

Normalment no contesto els anònims... pq jo sempre dono la cara i per tant m'agrada que la gent quan opina també ho faci!! pero bé, com que darrera d'aquest comentari s'hi amaga tanta demagògia com errors dir-te que tots els processos d'un ajuntamet són públics i que els controls que es segueixen són molt complerts i molt clars i, evidentment, públics. Aixi com els de les altres administracions com la generalitat, que entre d'altres coses es la propietària i la que ha realitzat tots els tràmits dels pisos socials que s'han realitzat al municipi!! Per tant, abans de dir bestiesses assegura't que la informació és veraç!!