sábado, abril 23, 2011

Feliç dia de Sant Jordi!

Avui dissabte sant... és un dia especial, ja que a part de ser festiu (Setmana Santa) coincideix amb una de les diades més valorades i apreciades pels catalans i catalanes. I es que avui és: Sant Jordi. Aquest dia, a Catalunya, serveix per expressar sentiments i canalitzar-los a travès de les roses i els llibres (ara ja hi ha qui aprofita a regalar entrades pel teatre, cd's i altres objectes poc relacionats amb la lectura... peró bé, tot és consumir, no!?).


I amb aquest objectiu de consumir, o més ben dit, amb l'objectiu de fomentar la compra de llibres (i la lectura), l'UNESCO, basant-se amb la tradició catalana va impulsar la creació del dia internacional del llibre. S'ha de dir que, tot i amb matisos, coincideix que el 23 d'abril han mort autors tan importants com Shakespeare, Cervantes i Lope de Vega (tots els 1616) o Josep Pla (1981), entre d'altres.


Tanmateix, aquest any serà un dia especial, ja que alguns (afortunts) han pogut marxar aquests dies (aixo els que no han aprofitat tota la setmana) per marxar! I això fa que les activitats programades en els pobles s'hagin vist condicionades.


A Centelles, evidentment, celebrem la diada i programem activitats i potenciem que hi hagi parades de llibres i roses, com les que hi ha avui a la Plaça Major. Però com que no tenim el potencial de Vic o Barcelona ja fa anys que aprofitem a finals d'abril per fer les festes de la Primavera i Sant Jordi. Aquest any els actes es van iniciar el passat 14 d'abril i s'allargaran fins el proper diumenge 1 d'abril. Les activitats més destacades són:


- les caramelles (demà diumenge 24 d'abril)

- els racons de contes i històries, activitat que fem conjuntament amb les escoles i l'associació de la Gent Gran (dimecres 27)

- presentació dels treballs de recerca de l'Institut Pere Barnils (dijous 28)

- Les Festes de la Primavera (dissabte 30). Aquesta activitat es fa a la tarda a la Plaça Major per dinamitzar el centre i els comerços.

- Aplec del Turó (1 de maig)


Per tant, us desitjo que tingueu una bona diada i ens veiem a les activitats de les festes de Primavera (més informació a http://www.centelles.cat/)

No hay comentarios: