miércoles, julio 21, 2010

Treballant per (i amb) les empreses

El passat dimarts a l'ajuntament de Centelles hi va haver dos reunions que són un clar exemple de com des de l'ajuntament de centelles treballem amb les empreses per intentar donar solucions a la situació actual de crisi econòmica. En concret les dos trobades van servir per:

- Reunió amb els fabricants i distribuïdors de llars de foc, xemeneies i insertables: Des de principis de l'any 2000 s'està promovent que les empreses fabricants de llars de foc del nostre muncipi i de l'entorn treballin de forma conjunta. Des de llavors s'han realitzat diferents accions, de la que en destaca la creació d'una associació empresarial innovadora. Aquesta associació, anomenada innofoc, és important que existeixi perquè les 7 empreses que en formen part produeixen més del 75% de les llars de foc que es fan a Catalunya. El passat dimarts, des de l'associació i amb el suport de l'ajuntament de centelles es va organitzar una jornada de treball amb l'institut català de l'energia de Catalunya (ICAEN), les empreses distribuïdores de Catalunya i els fabricants associats a l'innofoc.


- Posada en funcionament d'un Cicle formatiu a Centelles. El curs 2011-2012 entrarà en funcionament un cicle formatiu de grau mig a Centelles. El cicle que s'implementarà és el d'activitats fisicoesportives i els alumnes que el facin també obtindran el títol de monitors/ores de lleure per poder ampliar la seva capacitat de trobar feina al llarg de l'any. Per realitzar aquest cicle es comptarà amb el suport de diferents empreses del municipi perquè els alumnes puguin realitzar la formació i les pràctiques a les seves instal·lacions. Per lligar aquest projecte, la reunió del passat dimarts, va servir per iniciar la coordinació entre les empreses, l'IES Centelles, el departament d'Educació i les empreses del municipi.


A més cal recordar que els alumnes que volguin cursar aquest cicle fomatiu i no tinguin l'ESO aquest any es poden matricular a l'escola d'adults de Centelles per fer el curs i presentar-se a les proves d'accès a cicles formatius (curs subvencionat!) o cursar el Graduat d'Educació Secundària (GES) a Centelles.

No hay comentarios: